Závislost na tabáku a e‑cigarety - čemu věřit? - Králíková, Eva (Remedia, 2020)
Zhruba třetina dospělé populace v Evropské unii kouří. Většina kuřáků by raději nekouřila. Účinná léčba sice existuje, ale bohužel nepomůže všem. Co představuje alternativu kouření pro ty, kdo nedokážou nebo nechtějí přestat užívat nikotin? Mohou e‑cigarety pomoci, nebo se jich máme bát?
Keywords: vaping; Tobacco Use Cessation; Vaping; nikotin; lidé; Lung Diseases; ukončení užívání tabáku; riziko; Risk; Nicotine; plicní nemoci; systémy dodávající nikotin elektronicky; Behavior, Addictive; návykové chování; Tobacco Smoking; Electronic Nicotine Delivery Systems; kouření tabáku; Humans