Kazuistika gigantického recidivujícího angiomyolipomu podkovovité ledviny - Hulová, Markéta; Staník, Michal; Macík, Daniel; Doležel, Jan (Česká urologie, 2020)
Prezentujeme kazuistiku objemného recidivujícího angiomyolipomu podkovovité ledviny u mladé pacientky s podezřením na syndrom tuberózní sklerózy. Stav byl řešen opakovanou cytoredukční operací v kombinaci se systémovou léčbou mTOR inhibitory.
Keywords: nádory ledvin; fúze ledvin; Humans; angiomyolipom; tuberózní skleróza; Female; dospělí; Fused Kidney; výsledek terapie; mTOR inhibitory; lidé; MTOR Inhibitors; Adult; Angiomyolipoma; ženské pohlaví; Treatment Outcome; Tuberous Sclerosis; Nephrectomy; nefrektomie; Kidney Neoplasms