Intubační poranění trachey - Pintar, Filip; Rakita, Dmitry; Tyll, Tomáš (Kazuistiky v alergologii, pneumologii a ORL, 2020)
Poranění trachey je vzácnou, ale potenciálně život ohrožující komplikací endotracheální in-tubace. Na našem pracovišti jsme zaznamenali případ intubačního poranění trachey mani-festujícího se těžkou hemoptýzou. Naší kazuistikou chceme připomenout, že i nekompliko-vaná elektivní intubace s sebou toto riziko přináší.
Keywords: peroperační komplikace; Blood Loss, Surgical; Middle Aged; Intubation, Intratracheal; Iatrogenic Disease; lidé; ženské pohlaví; Trachea; trachea; Humans; Intraoperative Complications; iatrogenní nemoci; lidé středního věku; krvácení při operaci; intratracheální intubace; Female