Environmentální surveillance 2019 - Rainetová, Petra (Zprávy Centra epidemiologie a mikrobiologie (2011, Print), 2020)
NRL pro enteroviry v rámci environmentální surveillance vyšetřuje odpadní vody z čističek 9 měst a 5 uprchlických táborů. V roce 2019 bylo vyšetřeno 162 vzorků odpadních vod. Ve 23 vzorcích byly zachyceny enteroviry, které byly určeny jako non-polio-enteroviry (NPEV).
Keywords: Poliovirus; odpadní vody; Enterovirus; Sewage