Péče o děti s infantilním hemangiomem léčené systémově propranololem - Mališ, Josef; Mišove, Adéla; Zimová, Simona; Bláhová, Květa; Stará, Veronika; Krejčová, Nikola; Kynčl, Martin; Dvořáková, Marcela; Prosová, Blanka; Šimsová, Magdalena; Katra, Rami; Sukop, Andrej (Československá pediatrie, 2020)
S infantilním hemangiomem (IH) se můžeme setkat u 5 až 10 % dětí do jednoho roku věku. Tento benigní cévní tumor charakterizují tři fáze růstu – proliferace, stagnace a involuce. Moderní systémová terapie neselektivním β-blokátorem (propranololem) nabízí dětem účinné, bezpečné a neinvazivní řešení. Pro efektivitu terapie je maximálně klíčové načasování zahájení terapie v proliferační fázi.
Keywords: hemangiom; lidé; Infant; Propranolol; Hemangioma; propranolol; kojenec; infantilní hemangiom; Humans