Durvalumab - Bílek, Ondřej (Remedia, 2020)
Durvalumab je plně humanizovaná IgGκ monoklonální protilátka, která selektivně blokuje ligand receptoru programované buněčné smrti (PD‑L1). V Evropské unii je registrován ke konsolidační léčbě lokálně pokročilého inoperabilního nemalobuněčného karcinomu plic (NSCLC) bez progrese po chemoradiační terapii (CRT).
Keywords: Nephritis; autoimunitní nemoci; nemalobuněčný karcinom plic; nemoci endokrinního systému; lidé; Endocrine System Diseases; Immune Checkpoint Inhibitors; inhibitory kontrolních bodů; durvalumab; Chemical and Drug Induced Liver Injury; kolitida; Humans; Antibodies, Monoclonal; B7-H1 Antigen; Autoimmune Diseases; antigeny CD274; monoklonální protilátky; Colitis; Drug-Related Side Effects and Adverse Reactions; nefritida; Carcinoma, Non-Small-Cell Lung; Lung Diseases, Interstitial; nežádoucí účinky léčiv; Drug Eruptions; intersticiální plicní nemoci; lékové postižení jater; léková dermatitida