Nové trendy ve výuce anatomie a naše zkušenosti s výukou v českém jazyce během karantény kvůli onemocnění COVID-19 - Eberlová, Lada; Mansfeld, Lukáš (Časopis lékařů českých, 2020)
Vynucené přerušení výuky v letním semestru 2019–2020 bylo i pro výuku anatomie na českých lékařských fakultách bezprecedentní situací, která vyžadovala s ohledem na blížící se závěrečnou zkoušku co nejrychlejší přechod na distanční výuku. V tomto sdělení uvádíme své zkušenosti a tipy, které se opírají i o zkušenosti z jiných pracovišť a mohou být v podobných krizích použity pro kontinuální přechod z výuky prezenční na hybridní nebo plně distanční.
Keywords: Anatomy; Education, Medical; anatomie; Quarantine; lidé; formativní přístup; Education, Distance; karanténa; Humans; studium lékařství; distanční studium