Onemocnění horních cest dýchacích - přehled registrovaných fytofarmak - Vašut, Karel (Praktické lékárenství, 2020)
Onemocnění horních cest dýchacích patří k nejčastějším infekčním onemocněním. V léčbě se tradičně uplatňují různé druhy a formy léčiv, řada z nich je na rostlinné bázi nebo s obsahem rostlinných extraktů a silic. Využívá se mnoha různých účinků fytofarmak, která mohou být používána samostatně nebo se vhodně kombinují a doplňují. Pro svou šetrnost a účinnost jsou oblíbená u dětských pacientů.
Keywords: infekce dýchací soustavy; Nose Diseases; bronchitida; Expectorants; lidé; Bronchitis; Respiratory Tract Infections; Common Cold; nachlazení; Humans; Plant Preparations; Cough; fytoterapie; muškát léčivý; Respiratory Tract Diseases; kašel; rostlinné přípravky; nemoci nosu; nemoci dýchací soustavy; expektorancia; Phytotherapy