Emoliencia s obsahem komplexu I-modulia (XeraCalm AD) v péči o atopickou kůži - Litvik, Radek (Farmakoterapie, 2020)
Atopická dermatitida je multifaktoriální onemocnění, které je způsobeno abnormální imunitní odpovědí u geneticky predisponovaných jedinců. Emoliencia jsou nedílnou součástí léčby atopické dermatitidy. Emoliencia XeraCalm AD obsahují patentovaný komplex aktivních molekul I-modulia. I-modulia je komplexem periplazmatických proteinů, peptidů, lipopolysacharidů a exopolysacharidů mikrobiálního původu, který účinně působí proti mechanismům vzniku atopické dermatitidy a obnovuje funkci porušené kožní bariéry. Přípravky řady XeraCalm AD rychle a účinně odstraňují kožní projevy atopické dermatitidy, což bylo prokázáno v řadě klinických studií.
Keywords: Emollients; Dermatitis, Atopic; kojenec; atopická dermatitida; dermatologické látky; lidé; Humans; Dermatologic Agents; pruritus; dítě; Infant; Child; XeraCalm; předškolní dítě; emoliencia; Child, Preschool; Pruritus