Sexuálně přenosné infekce - moderní přístup k diagnostice. část II - Zákoucká, Hana (Dermatologie pro praxi, 2020)
Ve druhém pokračování moderní diagnostiky sexuálně přenosných infekcí se budeme věnovat novým a méně obvyklým bakteriálním původcům onemocnění. S ohledem na běžný výskyt koinfekcí v této oblasti je důležité využití multiplexního diagnostického přístupu - PCR. Šířeji vedená diagnostika zejména u rizikových pacientů zkracuje dobu antibiotické léčby a riziko klinických relapsů. Vždy je vhodné vyloučit i infekci HIV, pravděpodobnost přenosu je několikanásobně vyšší.
Keywords: měkký vřed; Chancroid; Granuloma Inguinale; sexuálně přenosné nemoci; granuloma inguinale; Haemophilus ducreyi; Humans; lidé; Sexually Transmitted Diseases; Mycoplasma