GNET tenkého střeva - Málková, Šárka; Papík, Zdeněk; Navrátilová, Blanka (Gastroenterologie a hepatologie, 2020)
Souhrn: Kazuistika prezentuje vzácný maligní tumor duodenojejunálního přechodu s generalizací u starší polymorbidní ženy, který se projevil symptomy vysokého ileu. Tumor infiltroval téměř celou šíři stěny s výjimkou vrstvy mukózy a metastaticky postihoval lymfatické uzliny a nástěnné i viscerální peritoneum. Diagnóza byla stanovena po chirurgické resekci na základě histologického a imunohistochemického vyšetření, kde byla pozitivita S100 proteinu a synaptofyzinu.
Keywords: nádory ilea; Immunohistochemistry; Female; výsledek terapie; vysoký ileus; lidé; Neuroectodermal Tumors; Aged; Treatment Outcome; ženské pohlaví; neuroektodermové nádory; Ileal Neoplasms; Humans; imunohistochemie; senioři