Páteční syndrom aneb první zkušenosti s podáním Praxbindu na našem oddělení - Kordík, Jan (Cor et Vasa Case Reports, 2019)
Idarucizumab, monoklonální protilátka fungující jako antidotum dabigatranu, vykazuje jednu značnou výhodu. Podání idarucizumabu není totiž časově omezené. Jeho účinku v zastavení krvácení může být tedy využito i později v terapeutickém procesu. A to i po několika dnech od příjmu pacienta, po získání validních anamnestických informací, kterých nebylo možné na akutním interním příjmu dosáhnout.
Keywords: antikoagulancia; Female; antidota; Anemia; dabigatran; akutní poškození ledvin; ženské pohlaví; Anticoagulants; endoskopie; krvácení; Prothrombin; komorbidita; lidé; INR; Comorbidity; Antidotes; angiodysplazie; protrombin; warfarin; Dabigatran; Angiodysplasia; žaludek; Hemoglobins; Aged; aplikace orální; Endoscopy; Hemorrhage; Warfarin; hemoglobiny; humanizované monoklonální protilátky; senioři; anemie; Antibodies, Monoclonal, Humanized; Acute Kidney Injury; Administration, Oral; International Normalized Ratio; Stomach; idarucizumab; Humans