Klinický logoped podle databáze o*net - Preiss, Marek; Preissová, Irena (Listy klinické logopedie, 2019)
Databáze O*NET je otevřeným zdrojem informací o řadě profesí včetně klinické logopedie. Umožňuje systematický pohled na různé aspekty schopností, dovedností, znalostí a dalších dílčích požadavků na tuto profesi. Článek podává přehled profesiogramu pro klinickou logopedii a diskutuje o podobnostech a rozdílech vzhledem k české klinické logopedii.
Keywords: Speech-Language Pathology; Humans; klinická logopedie; popis práce; Clinical Competence; lidé; klinické kompetence; Job Description