Spolupráce mezi logopedem (SLP) a manželským a rodinným terapeutem (MFT) v léčbě selektivního mutismu: zpráva o případové studii - Langdon, Henriette W; Starr, Maxine B. L; Valentová, Petra (Listy klinické logopedie, 2019)
V tomto článku představujeme postupy, které byly uplatněny ve spolupráci s logopedem (SLP) a manželským a rodinným terapeutem (MFT) při léčbě osmiletého bilingvního dítěte s diagnózou selektivního mutismu. Zabýváme se popisem charakteristik dětí, u nichž je selektivní mutismus diagnostikován, a poskytujeme přehled různých lékařských přístupů.
Keywords: Mutism; Speech-Language Pathology; intervention for selective mutism; selektivní mutismus; Humans; klinická logopedie; dítě; Child; Psychotherapy; Female; výsledek terapie; lidé; spolupráce mezi SLP a MFT; mutismus; selective mutism; postupy v rámci selektivního mutismu; rodinná terapie; collaboration between SLPs and MFTs; speciální vzdělávání; ženské pohlaví; psychoterapie; Treatment Outcome; případová studie; case study; Family Therapy; Education, Special