Neobvyklá sezónnost výskytu klíšťové encefalitidy v České republice (do 44. týdne 2010) - Daniel, Milan; Danielová, Vlasta; Kříž, Bohumír; Beneš, Čestmír (Zprávy epidemiologie a mikrobiologie, 2010)
Výskyt onemocnění klíšťovou encefalitidou v první polovině roku byl výrazně nižší než v roce předešlém. Vše nasvědčuje tomu že v podzimních měsících došlo k druhé vlně případů onemocnění, tak jak tomu bylo například v roce 2006. Geografická distribuce případů podle okresu pravděpodobné infekce se v posledních letech zásadním způsobem neliší.
Keywords: Encephalitis, Tick-Borne; lidé; klíšťová encefalitida; sezónnost; Humans