Uplatňování společenské odpovědnosti v českém sportovním prostředí - Kunz, Vilém (Studia Kinantropologia, 2020)
Účelem příspěvku je přiblížit a to i prostřednictvím hlavních zjištění z vlastního výzkumného šetření, aktuální situaci v uplatňování principů konceptu společenské odpovědnosti v rámci českého sportovního prostředí. Bližší pozornost je věnována zejména angažovanosti a podpoře CSR v rámci dvou nejpopulárnějších tuzemských kolektivních sportů (fotbalu a hokeje) a to, jak ze strany jejich nejvyšších řídících orgánů (Českého hokeje či Fotbalové asociace České republiky), tak i účastnických týmů nejvyšších fotbalových a hokejových ligových soutěží. Vedle toho jsou přiblíženy i některé další stěžejní CSR iniciativy v řadě dalších oblastí českého sportu, jako například v basketbalu, házené, florbalu či golfu. Autor v příspěvku kombinuje závěry sekundární analýzy dat, obsahové analýzy webových stránek a empirického šetření založeného na sérii polostrukutrovaných rozhovorů.