Neurofyziologické metódy pri vyšetrení tremoru - Minár, Michal (Neurologie pro praxi, 2020)
Tremor je najčastejším abnormálnym pohybom a môže byť príznakom mnohých patologických stavov. Adekvátnu terapiu volíme podľa etiológie, preto je presná a včasná diagnostika nevyhnutná. Okrem podrobnej anamnézy a precízneho klinického vyšetrenia nám cenné informácie prinášajú aj neurofyziologické metódy - hlavne elektromyografia, ale aj elektroencefalografia či evokované potenciály. Vzhľadom na zameranie časopisu sa budeme venovať hlavne využitiu neurofyziológie v klinickej praxi.
Keywords: diagnostické techniky neurologické; Neurophysiology; neurofyziologie; neurofyziologický monitoring; Tremor; lidé; Diagnosis, Differential; Humans; Neurophysiological Monitoring; diferenciální diagnóza; tremor; Diagnostic Techniques, Neurological