Současný stav kontinuálního sledování glukózy. Minirewiew - Friedecký, Bedřich; Kratochvíla, Josef (Klinická biochemie a metabolismus, 2020)
Práce shrnuje současné základní literární poznatky o kontinuálním sledování glukózy (CGM) v intersticiální tekutině, založené na textech mezinárodních doporučení a konsensů. Cílem sdělení je podat souhrnné informace o tomto moderním, personalizovaném přístupu k terapii diabetu personálu klinických laboratoří. Předmětem souhrnu jsou metody CGM, způsoby kalibrace, analytická kvalita a srovnatelnost měření, standardizace statistických metod hodnocení, ambulantní glukózové profily pacientů a odhad dalšího vývoje procesu.
Keywords: lidé; Blood Glucose; Reference Standards; referenční standardy; selfmonitoring glykemie; krevní glukóza; Blood Glucose Self-Monitoring; Humans