Léčba pacientky s diferencovaným karcinomem štítnice - Švébišová, Hana; Bukovanský, Kamil (Onkologie (Olomouc, Print), 2020)
Pacienti s radiojodrefrakterním diferencovaným karcinomem štítné žlázy (RR-DTC) jsou indikováni k terapii inhibitory tyrosinkináz (TKI). Léčba je v České republice soustředěna do Komplexních onkologických center. Nemocní jsou většinou středního a vyššího věku, s komorbiditami. Kazuistika popisuje případ pacientky, která i přes pokročilost nádorového onemocnění, významnou komorbiditu a vzdálenost svého bydliště od našeho zdravotnického zařízení profituje z onkologické léčby.
Keywords: nádory štítné žlázy; metastázy nádorů; Female; inhibitory proteinkinas; Positron Emission Tomography Computed Tomography; výsledek terapie; ženské pohlaví; Drug-Related Side Effects and Adverse Reactions; nádory plic; komorbidita; lidé; Thyroglobulin; radioisotopová scintigrafie; PET/CT; Comorbidity; Pelvic Neoplasms; Treatment Outcome; denosumab; Radionuclide Imaging; Ilium; Thyroid Neoplasms; nežádoucí účinky léčiv; lenvatinib; progrese nemoci; Protein Kinase Inhibitors; Aged; Disease Progression; thyreoglobulin; nádory pánve; Denosumab; sorafenib; Lung Neoplasms; senioři; os ilium; Protein-Tyrosine Kinases; Neoplasm Metastasis; Sorafenib; tyrosinkinasy; Humans