Dva roky zkušeností s mepolizumabem (Nucala) na naší klinice - kazuistika pacientky - Jakubíčková, Barbora (Kazuistiky v alergologii, pneumologii a ORL, 2021)
Nucala byla v ČR prvním cíleným lékem schváleným na refrakterní eozinofilní nealergické astma. Nyní jsou tomu již dva roky, co pomáhá pacientům zlepšovat kvalitu jejich života.
Keywords: mepolizumab; humanizované monoklonální protilátky; lidé; Female; senioři; Antibodies, Monoclonal, Humanized; Aged; bronchiální astma; Treatment Outcome; výsledek terapie; ženské pohlaví; Asthma; Humans