Dlouhodobá léčba metastazujícího uroteliálního karcinomu pánvičky ledvinné - kazuistika - Barjaková, Michaela; Novák, Robert; Katolická, Jana; Vaníček, Jiří (Onkologická revue, 2021)
Uroteliální nádory horních močových cest tvoří jen asi 5 % uroteliálních nádorů. V léčbě metastazující choroby využíváme chemoterapeutické režimy založené na platinovém derivátu, tak jako u uroteliálního karcinomu močového měchýře. Po selhání platinového derivátu je v případě dobrého klinického stavu možné z chemoterapie podat vinflunin nebo taxany (zejména paclitaxel).
Keywords: metastázy nádorů; Antimetabolites, Antineoplastic; Tomography, X-Ray Computed; gemcitabin; lidé; Carboplatin; Kidney Neoplasms; Paclitaxel; Male; Aged; Gemcitabine; protinádorové antimetabolity; paclitaxel; karboplatina; nádory ledvin; počítačová rentgenová tomografie; senioři; mužské pohlaví; Neoplasm Metastasis; vinblastin; Vinblastine; Humans