Inkretin nebo gliflozin: jak se rozhodovat? - Krčma, Michal (Farmakoterapeutická revue, 2021)
Moderní léčba diabetů staví do hlavní role dvě lékové skupiny, analoga receptorů pro GLP-1 a glifloziny. Článek na podkladě srovnávací studie empagliflozinu a perorálního semaglutidu komentuje výhody a nevýhody jednotlivých skupin včetně mechanismu působení a dotýká se hledání optimální cílové populace pro oba léky.
Keywords: Humans; Incretins; diabetes mellitus; Diabetes Mellitus; inkretiny; glifloziny; lidé; Sodium-Glucose Transporter 2 Inhibitors