Naše zkušenosti s využíváním NPWT metod a jejich dostupnost - Šimůnková, Eva; Chrz, Kristian; Konečná, Ellen; Michalský, David; Dolejší, Lucie; Zeman, Miroslav (Praktický lékař, 2021)
V současné době nám při léčbě chronických ran pomáhá využití NPWT (Negative-Pressure Wound Therapy). Na základě vlastních zkušeností jsme posuzovali využitelnost jednotlivých metod současně s jejich dostupností v klinické i ambulantní praxi.
Keywords: náklady na zdravotní péči; Chronic Disease; Humans; lidé; Negative-Pressure Wound Therapy; Health Care Costs; Wound Healing; hojení ran; chronická nemoc; terapie ran pomocí řízeného podtlaku