Výskyt, význam a funkce eponym v soudním lékařství - Kučerová, Štěpánka; Nečas, Pavel; Hejna, Petr (Česko-slovenská patologie a Soudní lékařství, 2021)
Soudní lékařství představuje multidisciplinární lékařský obor, který spolupracuje s řadou komplementárních zdravotnických oborů a přijímá poznatky z mnoha další nelékařských oborů. Předkládaná, svou povahou lingvistická práce, se zaměřuje na zhodnocení funkce, významu a využití eponymických termínů v oboru soudní lékařství. Podkladem je analýza výskytu eponymických termínů ve čtyřech českých referenčních učebnicích soudního lékařství z různých časových období.
Keywords: Eponyms; soudní lékařství; Forensic Medicine; lidé; terminologie jako téma; Terminology as Topic; eponyma; Humans