eHealth v medicíně a onkologii - nové horizonty klinické praxe - Lekárová, Monika; Barešová, Zdeňka; Světlák, Miroslav; Slezáčková, Alena; Malatincová, Tatiana; Šumec, Rastislav (Klinická onkologie, 2021)
Východiska: Zavádění informačně komunikačních technologií do zdravotnictví je vysoce aktuálním tématem. Rychlost technologického pokroku dnešní doby často předbíhá naši schopnost adaptace na změny. Možnosti integrace eHealth do zdravotní péče jsou obrovské, nicméně implementace tohoto klíčového pilíře moderního zdravotnictví je v naší zemi, a konkrétně pak v onkologii, na samotném začátku. Cíl: Článek nabízí systematické dělení a definování přínosů eHealth s ohledem na praktické využití zdravotnickými pracovníky s důrazem na onkologickou praxi v podmínkách českého i světového zdravotnictví. Článek si klade za cíl poskytnout odborné veřejnosti aktuální informace o současných výzvách a řešeních eHealth programů v ČR. Závěr: Pro efektivní čerpání benefitů elektronického zdravotnictví v praxi je nezbytná integrace odborné komunity zdravotníků, nejnovějších technologií a politicko-ekonomického systému.
Keywords: lékařská onkologie; lidé; Telemedicine; Mobile Applications; Medical Oncology; telemedicína; mobilní aplikace; Humans