Starostlivosť o dieťa s horúčkou z pohľadu rodičov - Tirpáková, Libuša; Čižmárová, Alena; Dimunová, Lucia; Bérešová, Anna (Pediatrie pro praxi, 2021)
Horúčka predstavuje jeden z najčastejších príznakov ochorení, pričom jej príčiny môžu byť infekčné, ako aj neinfekčné. Cieľom práce bolo zistiť, akými poznatkami disponujú rodičia pri zvládaní horúčky u detí v domácom prostredí. Z výsledkov prieskumu sme zistili priemernú informovanosť, pričom vek a vzdelanie majú vplyv na poznatky rodičov o horúčke u detí.
Keywords: Home Nursing; domácí ošetřování; Parents; Child; lidé; průzkumy a dotazníky; Fever; dítě; Surveys and Questionnaires; Health Literacy; horečka; rodiče; zdravotní gramotnost; Humans