Podpůrná a paliativní péče u pacientky s chronickým selháním ledvin: běh na dlouhou trať - Szonowská, Barbora (Paliativní medicína, 2021)
Chronické selhání ledvin (CHSL) je život limitující onemocnění, a to i s náhradou funkce ledvin. CHSL a jeho léčba patří mezi onemocnění, která svou náročností a intruzivností nejvíce doléhají na pacienta a jeho blízké. Je to právě integrace podpůrné a paliativní péče, která umožňuje individualizaci péče podle měnících se potřeb pacienta v průběhu většinou dlouholeté léčby CHSL.
Keywords: následná péče; Aftercare; nemoci ledvin; Hospice and Palliative Care Nursing; Kidney Diseases; senioři nad 80 let; Aged, 80 and over; paliativní péče; hospicová a paliativní ošetřovatelská péče; Humans; lidé; ženské pohlaví; Female; Palliative Care