Coronary subclavian steal syndrom - Turza, Patrik; Mašková, Jana; Peregrin, Jan H (Česká radiologie, 2021)
Autoři textu prezentují kazuistiku 71leté ženy, u které byla na základě klinické suspekce zjištěna proximální stenóza levostranné a. subclavia pomocí UZ a CTA. Vzhledem k tomu, že pacientka byla recentně po CABG, kde byla použita levostranná a. mammaria jako cévní konduit, byla indikována PTA (perkutánní transluminální angioplastika) a. subclavia v rámci prevence vzniku coronary subclavian steal syndrome (CSSS).