Pigmentované léze vulvy - přehledová práce a kazuistika zaměřená na pigmentovaný bazocelulární karcinom - Zápecová, Kateřina (Česká gynekologie, 2021)
Pigmentované léze vulvy představují širokou skupinu diagnostických jednotek, pro jejichž přesnou identifikaci je nezbytné histopatologické vyšetření. Článek předkládá přehled pigmentovaných lézí vulvy. Dále se podrobněji zabývá bazocelulárním karcinomem a prezentuje kazuistiku pigmentovaného bazocelulárního karcinomu u 85leté pacientky.
Keywords: Vulvar Neoplasms; Carcinoma, Basal Cell; Vulva; lidé; senioři nad 80 let; bazocelulární karcinom; Female; nádory vulvy; vulva; Treatment Outcome; Aged, 80 and over; výsledek terapie; ženské pohlaví; pigmentované léze; Humans