Neobvyklý typ překryvného syndromu u pacientky s Crohnovou chorobou - Kubíčková, Kristýna; Koula, Michal; Lukáš, Martin; Lukáš, Milan; Urbánek, Petr (Farmakoterapeutická revue, 2021)
Včasná diagnostika jaterního onemocnění je důležitou součástí komplexní péče o pacienty s idiopatickými střevními záněty. Tito pacienti patří do rizikové skupiny stran rozvoje autoimunitních jaterních chorob, a to samostatně či v rámci tzv. překryvných syndromů. Nejčastějším typem onemocnění u těchto pacientů je pak primární sklerózující cholangitida a autoimunitní hepatitida. Přesto může docházet k manifestaci i jiných, vzácných typů překryvných syndromů, jak dokumentuje následující kazuistika.