Transkraniální stimulace stejnosměrným proudem - Mareš, Tadeáš (Remedia, 2021)
Transkraniální stimulace stejnosměrným proudem je dynamicky se rozvíjející neurostimulační výzkumnou metodou, která využívá stejnosměrného proudu o nízké intenzitě k dosažení podprahových změn elektrického potenciálu na synaptických spojeních nervových buněk. Její výhodou je příznivý profil nežádoucích účinků a nízká pořizovací cena, která dopomohla k jejímu výraznému rozšíření.
Keywords: chronická bolest; Facial Pain; Depressive Disorder; Humans; Chronic Pain; přímá transkraniální stimulace mozku; lidé; Electric Stimulation Therapy; Tinnitus; obličejová bolest; depresivní poruchy; Transcranial Direct Current Stimulation; Treatment Outcome; výsledek terapie; elektrostimulační terapie; tinnitus