Superflorbalista – kazuistika - Illinger, Vojtěch; Slabý, Kryštof; Pokorný, Jan; Procházka, Michal; Radvanský, Jiří (Medicina sportiva Bohemica & Slovaca, 2020)
Na kazuistice sportovce s vysokým vzrůstem demonstrujeme diferenciálně diagnostickou rozvahu a následný složitý vyšetřovací proces vedoucí k nečekané diagnóze. Dále uvádíme užitečné vyšetřovací modality v diferenciální diagnostice poruch růstu a spektrum nejčastějších diagnóz.
Keywords: nadměrný vzrůst, XXY syndrom, Jacobsové syndrom, pojivopatie; excessive growth, XYY syndrome, Jacob ́s syndrome, connective tissue disorder