Kdy nadbytek péče může poškodit nemocné v oblasti zájmu generalistů? - Kotík, Luboš (Vnitřní lékařství, 2021)
Článek přináší několik vybraných okruhů, kde v léčbě a diagnostice by bylo často méně více a s jejichž řešením se setkávají především lékaři "generalisté", tedy experti, kteří by měli mít v medicíně široký rozhled. Za takové lze považovat především praktické lékaře a internisty.
Keywords: biologické markery; Pulmonary Embolism; Medical Overuse; Clinical Decision-Making; Quality of Health Care; nežádoucí účinky léčiv; C-reaktivní protein; nadužívání zdravotní péče; zánět; lidé; praktičtí lékaři; Medical Errors; Proton Pump Inhibitors; Inflammation; Withholding Treatment; nevhodné předepisování; Anticoagulants; inhibitory protonové pumpy; Biomarkers; Anti-Bacterial Agents; Patient Safety; plicní embolie; C-Reactive Protein; Humans; Drug-Related Side Effects and Adverse Reactions; Inappropriate Prescribing; bezpečnost pacientů; antibakteriální látky; klinické rozhodování; General Practitioners; nenasazení léčby; kvalita zdravotní péče; antikoagulancia; chybná zdravotní péče