Telemedicína, obezita, diabetes a životní styl v praxi - Matoulek, Martin; Čmerdová, Kristýna; Žůrková, Pavla; Kádě, Ondřej (Časopis lékařů českých, 2021)
Využití moderních prvků telemedicíny je prakticky jedinou možností jak do budoucna udržet péči o obézní pacienty a diabetiky 2. typu. Telemedicína s moderními aplikacemi pro sběr dat, jejich uložení a vyhodnocení představuje naději na udržitelnou péči pro pacienty s obezitou a diabetem. V případě dostatečného množství dat lze pokročilými metodami využít umělou inteligenci (AI) k učení a predikovat tak změny v některých sledovaných parametrech. Telemedicína umožňuje identifikaci kritických míst v léčbě obezity, stejně tak může pomoci pacientům v orientaci v problematice léčby nadváhy, obezity a diabetu.
Keywords: obezita; Obesity; Telemetry; Telemedicine; Data Collection; technologie dálkového snímání; lidé; Diabetes Mellitus, Type 2; diabetes mellitus 2. typu; sběr dat; Humans; telemetrie; Remote Sensing Technology; telemedicína