Farmakoterapeutické možnosti ovlivnění kašle - možnosti fytofarmak a jiných látek přírodního původu v léčbě kašle u dětí - Vranová, Vilma; Vašut, Karel (Pediatrie pro praxi, 2021)
Kašel je jedním z charakteristických symptomů onemocnění horních cest dýchacích. Terapie kašle je velmi rozsáhle popsaná, ale pro správnou volbu léčby je nezbytná znalost fyziologických a patofyziologických procesů, které kašel způsobují. Pro úspěšnou léčbu se poté kromě expektorancií a antitusik v praxi dají použít i další skupiny chemických léčiv, rostlinná léčiva, ale i jiné látky, jako je například med nebo mentol.
Keywords: Mucociliary Clearance; Respiratory System Agents; Child; Immunity; Plant Preparations; látky ovlivňující dýchací systém; Cough; dítě; imunita; rostlinné přípravky; lidé; mukociliární clearance; kašel; Humans