Atrézie tlustého střeva s částečnou syndaktylií u novorozence - Mihál, Vladimír; Bodnár, Vojtěch; Čivrný, Jakub; Michálková, Kamila; Kysučan, Jiří (Pediatrie pro praxi, 2021)
Tlusté střevo je relativně neobvyklé místo střevní atrézie s odhadovaným výskytem 5-15 % všech střevních atrézií u novorozenců. Ačkoli může být atrézie tlustého střeva (ATS) izolovaná, v literatuře je často uváděna ve spojení s jinými vrozenými anomáliemi. Uvádíme kazuistiku sigmoidální atrézie typu I s částečnou syndaktylií prstů levé ruky.
Keywords: Humans; anální atrézie; syndaktylie; lidé; Infant, Newborn; mužské pohlaví; nemoci sigmoidea; Sigmoid Diseases; Male; novorozenec; Digestive System Surgical Procedures; chirurgie trávicího traktu; Anus, Imperforate; Syndactyly