Postupy pro stimulaci vývoje řeči a jazykových schopností - jaká je role rodičů? - Bytešníková, Ilona (Pediatrie pro praxi, 2021)
Cílem tohoto sdělení je informovat praktické lékaře pro děti a dorost o možnostech podpory vývoje řeči a jazykových schopností prostřednictvím rodičů. Při vývoji řeči a jazykových schopností dítěte zastávají značnou roli rodiče. V článku jsou představeny některé z komunikačních strategií, které podporují vývoj řeči a jazykových schopností dětí.
Keywords: komunikace; Language Development; Parents; Child; lidé; Language Development Disorders; dítě; vývojové poruchy řeči; Communication; rodiče; vývoj řeči; Humans