Cemiplimab v léčbě metastatického spinocelulárního karcinomu - Michalčová, Simona (Onkologie (Olomouc, Print), 2021)
Kazuistika popisuje případ pacienta s metastatickým spinocelulárním karcinomem léčeného anti-PD-1 protilátkou cemiplimabem. Cemiplimab je v současné době jedinou schválenou léčbou pro lokálně pokročilý nebo metastatický spinocelulární karcinom.
Keywords: lidé; Aged; cemiplimab; Humans; humanizované monoklonální protilátky; spinocelulární karcinom; protinádorové látky; Male; Antineoplastic Agents; Carcinoma, Squamous Cell; mužské pohlaví; senioři; Programmed Cell Death 1 Receptor; antigeny CD279; Antibodies, Monoclonal, Humanized; metastázy nádorů; Neoplasm Metastasis