Barevnost a antioxidační aktivita medů - Šubert, Jan; Kolář, Jozef; Čižmárik, Jozef (Česká a slovenská farmacie, 2022)
Příspěvek upozorňuje na vztahy mezi výsledky instrumentálního měření barevnosti a výsledky stanovení antioxidační aktivity medů (zejména metodou DPPH a FRAP). Dostatečně těsné korelace ukazují, že po jejich ověření, doplnění regresní analýzou a kalibrací mohou najít uplatnění při rychlém stanovení antioxidační aktivity medů.
Keywords: Chemistry Techniques, Analytical; Correlation of Data; Antioxidants; chemické techniky analytické; med; korelace dat; měření barevnosti; barva; Honey; antioxidancia; Color