Amputace penisu pro sarkom - Nekula, Michael; Dušek, Pavel; Grega, Marek; Babjuk, Marko (Rozhledy v chirurgii, 2022)
Nádory penisu patří mezi méně časté nádory urogenitální oblasti. Většinou se jedná o spinocelulární karcinomy. Tato kazuistika prezentuje případ pacienta s rychle progredujícím angiosarkomem, u kterého byla provedena totální amputace penisu.
Keywords: Soft Tissue Neoplasms; Humans; lidé středního věku; sarkom; histologické techniky; amputace penisu; Penis; fimóza; výsledek terapie; Amputation, Surgical; Penile Neoplasms; Histological Techniques; lidé; cirkumcize u mužů; nádory měkkých tkání; penis; nádory penisu; Circumcision, Male; Sarcoma; Male; Middle Aged; Treatment Outcome; Phimosis; amputace; spinocelulární karcinom; Carcinoma, Squamous Cell; mužské pohlaví