Zdravotní gramotnost 2021 : jak můžeme lépe získat informace o zdraví? - Bohutínská, Klára; Lesenková, Eva (Medsoft ..., 2021)
Významná role v podpoře zdravotní gramotnosti patří společně se zdravotnickými subjekty vzdělávacím a kulturním institucím a organizacím, velký přínos mají také pacientské organizace a jiné podpůrné skupiny. Mezi aktivity, kterými Národní lékařská knihovna od roku 2016 podporuje rozvoj zdravotní gramotnosti v ČR, patří akce v rámci celoživotního vzdělávání. Příspěvek informuje o kurzu s tématikou této gramotnosti, který probíhal na jaře 2021 v prostředí LMS Moodle. Prezentovány jsou zkušenosti s vytvořením obsahu, přípravou, průběhem a s výsledky hodnocení kurzu.
Keywords: lékařské knihovny; zdravotní gramotnost; Internship, Nonmedical; zdravotní výchova; Health Promotion; Health Education; Libraries, Medical; vzdělávání pacientů jako téma; lidé; kurzy v nelékařském oboru; podpora zdraví; informace pro uživatele zdravotní péče; Consumer Health Information; Health Literacy; Humans; Library Services; Patient Education as Topic; knihovnické služby