Isolated Diastolic Hypertension in the IDACO Study: An Age-Stratified Analysis Using 24-Hour Ambulatory Blood Pressure Measurements - McEvoy, John W; Yang, Wen-Yi; Thijs, Lutgarde; Zhang, Zhen-Yu; Melgarejo, Jesus D; Boggia, José; Hansen, Tine W; Asayama, Kei; Ohkubo, Takayoshi; Dolan, Eamon; Stolarz-Skrzypek, Katarzyna; Malyutina, Sofia; et al. (Hypertension, 2021)
[Figure: see text].
Keywords: kardiovaskulární nemoci; Sensitivity and Specificity; proporcionální rizikové modely; senzitivita a specificita; Humans; lidé středního věku; Proportional Hazards Models; Hypertension; Female; rizikové faktory; Aged; dospělí; věkové faktory; senioři; lidé; Blood Pressure Monitoring, Ambulatory; ambulantní monitorování krevního tlaku; Adult; ženské pohlaví; Cardiovascular Diseases; krevní tlak; Male; Middle Aged; hypertenze; Age Factors; Risk Assessment; mužské pohlaví; Blood Pressure; hodnocení rizik; Risk Factors