Gestalt psychoterapie somatoformních poruch - Pučelíková, Alena (Psychiatrie pro praxi, 2022)
Do psychoterapeutické péče se často dostávají pacienti se somatoformními obtížemi. Článek pojednává o Gestalt psychoterapii jako vhodném psychoterapeutickém přístupu pro práci s těmito pacienty. Kazuistika obsahuje dvě ukázky experimentů zaměřených na práci s tělem.
Keywords: psychoterapie; Psychotherapy; lidé; gestalt terapie; Humans; výsledek terapie; Gestalt Therapy; Treatment Outcome; ženské pohlaví; psychosomatické poruchy; dospělí; Adult; Psychophysiologic Disorders; Female