Podání trombocytů v dětské paliativní péči: doma nebo v nemocnici? - Hálek, Jan; Wita, Martin; Štěrbová, Katalin (Paliativní medicína, 2021)
Kazuistika ilustrující problematiku podávání transfuzních prostředků v domácí péči. Na příkladu pětiletého chlapce s relapsem akutní myeloidní leukémie (se selháním a ukončením kurativní léčby) popisujeme se zřetelem na nově vydané „Doporučení k domácí transfuzi v kontextu poskytování paliativní péče“ rozvahu paliativního týmu k indikaci podání transfuzního přípravku a jeho podání v domácím versus nemocničním prostředí.
Keywords: péče o dítě; Child Care; Recurrence; Palliative Care; transfuze trombocytů; předškolní dítě; paliativní péče; služby domácí péče; Home Care Services; lidé; Leukemia, Myeloid; recidiva; Platelet Transfusion; Risk Factors; směrnice pro lékařskou praxi jako téma; Male; Practice Guidelines as Topic; Child, Preschool; myeloidní leukemie; rizikové faktory; mužské pohlaví; Humans