Nové fixní kombinace při léčbě bolesti a jejich použití - Nosková, Pavlína (Medicína pro praxi, 2022)
Fixní kombinace analgetik v jedné tabletě zvyšuje analgetickou účinnost a snižuje vedlejší účinky jednotlivých složek. Tím se rozšiřuje výběr analgetik k léčbě akutní a chronické bolesti. V současné době jsou k dispozici kromě kombinace paracetamol/tramadol nové preparáty dexketoprofen/tramadol a paracetamol/ibuprofen.
Keywords: management bolesti; lidé; Analgesics, Opioid; Drug Combinations; Anti-Inflammatory Agents, Non-Steroidal; Pain Management; tramadol; paracetamol; Acetaminophen; Humans; antiflogistika nesteroidní; Tramadol; fixní kombinace léků; opioidní analgetika