Sakubitril/valsartan – včasné zahájení léčby srdečního selhání - Málek, Filip (Remedia, 2022)
Sakubitril/valsartan je v nových Doporučeních pro diagnostiku a léčbu srdečního selhání Evropské kardiologické společnosti zařazen do základní skupiny léků pro terapii srdečního selhání se sníženou ejekční frakcí levé komory. Sakubitril/valsartan tak patří do první linie léčby s cílem snížit mortalitu. Vědecké důkazy podporují včasné zahájení léčby přípravkem sakubitril/valsartan u pacientů po akutní dekompenzaci srdečního selhání, včetně pacientů dosud naivních k inhibitoru enzymu konvertujícího angiotenzin.
Keywords: směrnice pro lékařskou praxi jako téma; Drug Combinations; antagonisté receptorů pro angiotenzin; lidé; Practice Guidelines as Topic; aminobutyráty; Valsartan; sakubitril/valsartan; valsartan; Humans; Heart Failure; srdeční selhání; bifenylové sloučeniny; Aminobutyrates; fixní kombinace léků; Biphenyl Compounds; Angiotensin Receptor Antagonists