Vývoj světové výkonnosti v atletických disciplínách žen, hodu kladivem a běhu na 3 000 m překážek - Semerád, Miroslav; Bahenský, Petr (Studia Kinantropologia, 2015)
Charakterizujeme vývoj výkonnosti v atletických disciplínách žen hodu kladivem a běhu na 3 000 m překážek při jejich zavádění na světovou scénu. Na příkladu analýzy úrovně výkonů na 1. - 10. místě redukovaného pořadí světových atletických tabulek IAAF sledujeme charakteristiky časových řad v letech 1999-2014.
Keywords: lehká atletika; lidé; Athletes; Track and Field; Humans; sportovci; Female; vývoj výkonnosti; Athletic Performance; ženské pohlaví; sportovní výkon