Osimertinib v terapii pokročilého neskvamózního nemalobuněčného plicního karcinomu - Zemanová, Petra; Zemanová, Milada (Remedia, 2022)
Kazuistika popisuje případ 76letého pacienta s diagnózou generalizovaného nemalobuněčného plicního adenokarcinomu. Pro průkaz rezistentní mutace EGFR T790M byl pacient léčen EGFR tyrozinkinázovým inhibitorem osimertinibem.
Keywords: Genes, erbB-1; Indoles; metastázy nádorů; indoly; pyrimidiny; akrylamidy; nemalobuněčný karcinom plic; výsledek terapie; delece genu; Aniline Compounds; adjuvantní chemoterapie; Tyrosine Kinase Inhibitors; Treatment Outcome; osimertinib; aniliny; Gene Deletion; Acrylamides; Carcinoma, Non-Small-Cell Lung; Chemotherapy, Adjuvant; inhibitory tyrosinkinasy; geny erbB-1; Neoplasm Metastasis; Pyrimidines