Intravezikální, radiofrekvencí indukovaná chemohypertermie v léčbě svalovinu neinfiltrujících nádorů močového měchýře - Kuncová, Jitka (Česká urologie, 2022)
Kuncová J. Intravezikální, radiofrekvencí indukovaná chemohypertermie v léčbě svalovinu neinfiltrujících nádorů močového měchýře. Intravezikální, radiofrekvencí indukovaná chemohypertermie Synergo® RITE patří mezi metody tzv. přístrojově asistované instilace vyvinuté ke zvýšení efektivity intravezikání chemoterapie v léčbě svalovinu neinfiltrujících nádorů močového měchýře. Léčba touto metodou je v současné době v České republice schválená jako standardní v přesně definovaných indikacích. V přehledovém článku jsou zmíněny mechanismy účinku termoterapie a radiofrekvenčního záření na nádorové tkáně. V textu jsou uvedeny základní informace o Synergo® RITE systému, o indikacích a protokolech léčby a nežádoucí účincích terapie a uvedena jsou i data z klinických studií.
Keywords: indukovaná hypertermie; radiofrekvencí indukovaná chemohypertermie; nádory močového měchýře; Hyperthermia, Induced; Humans; lidé; Urinary Bladder Neoplasms