Proč byly aktualizovány České psychiatrické doporučené postupy pro farmakoterapii demence u Alzheimerovy nemoci? - Franková, Vanda; Konrád, Jiří (Psychiatrie (Praha, Print), 2022)
V roce 2018 byla prezentována pátá verze Doporučených postupů psychiatrické péče, včetně kapitoly o terapii Alzheimerovy nemoci, resp. demence u Alzheimerovy nemoci. Tato kapitola byla na jaře 2022 aktualizovaná z důvodu přehodnocení používání Mini-Mental State Examination (MMSE) pro rozlišování jednotlivých stadií demence a hodnocení efektu léčby. Viz: https://postupy-pece.psychiatrie. cz/specialni-psychiatrie/demence/alzheimerova-choroba.
Keywords: Dementia; nootropní látky; demence; Mental Status and Dementia Tests; Alzheimerova nemoc; testy pro posouzení mentálních funkcí a demence; lidé; směrnice pro lékařskou praxi jako téma; Nootropic Agents; Practice Guidelines as Topic; Alzheimer Disease; Humans